Свято Андрія

Скільки днів у році, стільки свят - кажуть у народі. Одне із таких відзначають у грудні. Це свято Андрія Первозданного. Цей святий приніс на нашу землю добру звістку про Христа, тому в Україні його дуже шанують.

У нашому дитсадочку вже стало традицією, проводити свято Андрія. І цього року свято було теж неповторним і проводилося воно в усіх вікових групах.

Захід було проведено з метою виховання у дітей поваги та любові до народних звичаїв та обрядів. Вони спрямовані на підбиття підсумків минулого року, утвердження мрій, надій на наступний рік. При цьому прославляється життя, творча праця трудівника, його любов до землі годувальниці.

На день Андрія були поширені вгадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне «кусання калити» і все це було подано діткам у формі заняття. Вихованці молодшої та середньої групи, разом з вихователями ліпили вареники. А для діток старшої групи, були проведені вечорниці, також із ліпленням вареників, іграми-жартами для хлопчиків, «катання на коцюбі», кусання калити, тощо….

І вихователі, і діти отримали велике задоволення від проведеного свята.

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0051.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_01м00.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_01м62.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0236.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0250.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0215.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0с198.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0305.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0311.JPG

/Files/images/svyato_andrya/DSC_0320.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 427

Коментарi